fbpx
Selecteer een pagina

Masseer al jouw organen in enkele minuten

We zorgen graag goed voor onszelf. Gelukkig zijn we daar ook steeds bewuster mee bezig. We letten op onze voeding, we huppelen naar yoga en natuurlijk mediteren we zo nu en dan. Het regelmatig laten masseren van je lichaam kent vele gezondheidsvoordelen. Dat weet iedereen. Zelfs je geest profiteert van een lichaamsmassage. Maar hoe zit het met de gezondheid van de organen? Wat voor extra’s kunnen we daar voor doen?

Reflexologie, ook wel reflexzonetherapie genoemd, is een geneeswijze die ervan uit gaat dat de zones in het lichaam, met alle organen daarin, corresponderen met vaste zones op handen, voeten, het gezicht en zelfs op de oren! In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt dit al duizenden jaren toegepast en gelukkig wordt het ook in de westerse wereld steeds meer bekend. Als jij het fijn vindt om jouw klachten eens (ook) op een andere, alternatieve manier aan te pakken kun je een afspraak maken met een reflexoloog. Ik heb er zelf veel baat bij gehad. Heb je geen klachten, maar wil je wel goed voor jezelf zorgen? Overweeg dan eens om jouw handen en voeten te masseren. Je stimuleert daarmee in een ‘handomdraai’ al je organen!

Niet zwanger? Geen koorts of (ernstige) aandoeningen? Oke, mooi. Probeer dan jezelf eens ontspannend en met zachte strijkingen te masseren en let vooral op waar je ‘wat’ voelt. Speciaal voor jou heb ik een stap voor stap massage gemaakt die je kennis laat maken met de reflexzones, je bekijkt de voetmassage hier en de handmassage hier. Je zult versteld staan hoeveel pijnlijke plekken je tegenkomt wanneer je met (een andere) aandacht met je handen en voeten bezig bent. Kijk op de afbeelding met welke zone/orgaan dat correspondeert. Natuurlijk neem je bij bijzonderheden contact op met een professional, maar als je zelf op ontdekkingspad wil zijn onderstaande boeken erg leuk om je op weg te helpen!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Podcast

Komt binnenkort

 

LUISTER OP SPOTIFY →
LUISTER OP APPLE PODCAST →

Meld je vandaag aan

En ontvang de Body Mind Health inspiratiemail!

Lees ook…

De hypofyse en spiritualiteit

De hypofyse en spiritualiteit

Waar een klein orgaan groots in kan zijn! De hypofyse heeft een doorsnede van om en nabij 1 centimeter, maar heeft een zeer belangrijke,...

Lees meer
Shinrin Yoku – Neem een bosbad!

Shinrin Yoku – Neem een bosbad!

Iedereen die een natuurgebied binnenstapt neemt – haast reflexmatig – eerst een diepe ademteug. Alsof we onszelf in één adem helemaal willen vullen...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?