fbpx

Massage
Relax the mind
Calm the body
Boost the health

Massage
Relax the mind
Calm the body
Boost the health

‘Massage is my favourite thing to do
Because no woman is alike
So my work never becomes routine’

Zorg voor voldoende ontspanning als je geen tijd hebt om ziek te zijn

Massage is altijd maatwerk, dus tijdens de korte intake stellen we voor jou een geweldige massage samen!

Massage brengt jouw lichaam en geest in balans. Vastgezette spanningen, vermoeidheid en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon. De zachte tot stevige knedingen, ontspannende strijkingen en andere massagetechnieken stimuleren de doorstroming en ruimen de lichamelijke en energetische energieblokkades op. Je komt tot volledig tot rust en voelt je veel vitaler!

Een massage behandeling bestaat uit één of meerdere van onderstaande massage technieken.

Klassieke massage

Klassieke massage is een vorm van massage die veel gebruikt voor ontspanning. Er wordt met olie op de blote huid gemasseerd. Strijkende, knedende en ritmische bewegingen zorgen voor een totale ontspanning van de spieren. Door het kalmerende effect op het zenuwstelsel kun je tijdens de massage ook emotionele spanningen loslaten. Dat herstelt de balans tussen lichaam en geest.

Triggerpoint therapie

Een triggerpoint bestaat uit kleine spiervezels die vast en verkrampt in elkaar zitten. De spier wordt korter en veroorzaakt pijn. Andere spieren kunnen de taak van de verkorte spier (gedeeltelijk) overnemen. Als dit langere tijd duurt, raken deze spieren overbelast. Als gevolg hiervan kunnen zich in deze spieren ook triggerpoints ontwikkelen. Bij een triggerpoint is er vaak sprake van ‘afgeleide pijn’. De triggerpoints zitten dan niet op de plek waar je ook de pijn voelt. de plaats van de klacht zitten, maar welke wel herkenbare pijn veroorzaken.

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaak is chronische overbelasting van de spier, bijvoorbeeld door een blessure, verkeerde (werk)houding, sport of verkramping door stress.

Cupping Therapie

Cupping therapie maakt gebruik van cups. Deze cups worden met een zuigtechniek vacuüm gezogen op de huid. Dat heeft een krachtige, diepe en zeer effectieve werking. Het lost blokkades op die veroorzaakt worden door verklevingen en diepe spierknopen. Het boost de doorbloeding optimaal en maakt de afvalstoffen vrij zodat ze afgevoerd kunnen worden.

Bamboemassage

De bamboemassage kan ontspannend, maar vooral heel stevig en daardoor stimulerend zijn! Het geeft je extra energie en kracht. Het verbetert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen af te voeren. Ik gebruik de massage met bamboestokken vaak als wisseltechniek in een ontspannende massage. Door de bijzonder diepe druk heeft het een groot positief effect op de onderliggende weefsels.

Moxa warmtemassage/Moxa therapie

Moxa therapie is een eeuwenoude Traditionele Chinese behandelwijze. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een Moxa stick, gemaakt van bijvoetkruid (Artemisia vulgaris). Moxa brandt langzaam maar heftig brandt en geeft een weldadige, geconcentreerde hitte. Door bepaalde punten in het lichaam te verwarmen worden energetische blokkades in de meridianen verholpen, waardoor de doorstroom van levensenergie (qi) in het lichaam wordt gestimuleerd. In combinatie met een door mij speciaal ontwikkelde, zachte massage zorgt deze behandeling voor een totale ontspanning

 

Hot Stone massage

Een hot stone massage is een echte welness massage voor het lichaam. De warme, gladde, platte vulkanische basalt stenen vormen samen met de warme olie een zeer ontspannende combinatie. De diep doordringende hitte laat alle spanningen uit het lichaam vloeien. Wanneer je pijnklachten of stress hebt of vermoeid bent kan een hot stone massage een heerlijke oplossing bieden.

Lomi Lomi massage

Deze Hawaiiaanse massagetechniek zorgt gegarandeerd voor het stillen van huidhonger. Een ruime hoeveelheid olie, lange en vloeiende strijkingen hebben een helend effect op lichaam en geest. Deze ritmische en intuïtieve massagevorm hebben een weldadig effect op de energiestromen van het lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage gebruik ik vaak verschillende lomi lomi technieken. 

Cosmetische bindweefselmassage

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel. Cosmetische bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel van het gelaat, hals en decolleté. Tijdens het verouderingsproces wordt er gaandeweg steeds minder collageen aangemaakt. De huid wordt slapper en rimpels ontstaan. De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding en de aanmaak van fibroblasten die de aanmaak van collageen stimuleren. De huid ziet er jonger en steviger uit. Een bindweefsel massage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid en wordt toegepast bij o.a.: acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming.

Hoofdpijnmassage

Bij de hoofdpijnmassage worden met behulp van westerse en oosterse technieken de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten en strijkingen ervaar je direct ontspanning in het hoofd-, nek- en schoudergebied.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug en wordt over de kleding gegeven, uitkleden is niet nodig. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De stoelmassage heeft een diep ontspannende werking op de spieren, maar een heel stimulerend effect op de energiestromen van het lichaam. Na een korte massage voel je je weer helemaal fit.

Ontspannende voetmassage

Een voetmassage verhelpt meer dan vermoeidheid. Het kan zelfs pijnen in andere delen van jouw lichaam verlichten en jou helpen weer prettiger in je vel te voelen. Volgens oosterse geneeswijzen vertellen je voeten wat er in jouw lichaam en geest omgaat. Een voetmassage werkt door in jouw hele lichaam. Het kneden en knijpen stimuleert de bloedsomloop en de energiestromen. Je zult merken dat je je na de massage heerlijk ontspannen en energiek tegelijk voelt.

Handreflexmassage

Bij een handreflexmassage wordt er druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de handen. Die reflexpunten zijn verbonden met de interne organen en klieren. Door deze te reflexpunten te masseren worden de corresponderende organen gestimuleerd. Deze massage ondersteunt de gezondheid en voelt (vaak) ook heel fijn!

Testimonials

Door mijn werkhouding heb ik regelmatig last van mijn nek en schouders wat hoofdpijn veroorzaakt. Een zalfje lost het niet op, Ester wel. Dus maak ik regelmatig een afspraak. Het is niet alleen fijn om van de pijn af te zijn, maar de hele ervaring is zo ontspannend!

Silvia

Ik mediteer al langer maar de lessen bij Ester versterken de resultaten! Het neutraliseert de stress en ik slaap veel beter. Wanneer ik me onrustig voel, mediteer ik twee keer per dag en merk direct verschil. Ook al heb ik soms maar een paar minuten de tijd. Natuurlijk kan ik niet bepalen wat een ander moet doen, maar ik raad het iedereen aan. 

Jetty

De verschillende massages zijn stuk voor stuk lekker. De lichaamsmassage is erg fijn. Vooral ontspannend en soms gevoelig. Er wordt goed aangevoeld waar knopen zitten en daar wordt extra aandacht aangegeven. Ik kwam lekker ontspannen van de tafel, voor herhaling vatbaar!

 

Helen

× Hoe kan ik je helpen?