fbpx
Selecteer een pagina

De hypofyse en spiritualiteit

Waar een klein orgaan groots in kan zijn! De hypofyse heeft een doorsnede van om en nabij 1 centimeter, maar heeft een zeer belangrijke, hormoonproducerende functie en reguleert daarmee onze gezondheid. Ons stresssysteem (bijnieren), onze stofwisseling (schildklier) en voortplanting (eierstokken) staan onder invloed van de hypofyse.

Maar dat is alleen nog maar het fysieke deel van dit mysterieuze orgaan. Want spiritueel gezien speelt het ook een grote rol. De hypofyse zit precies in het midden van ons hoofd, tussen de ogen, net achter de neusbrug. En dat is exact de locatie van ons 6e chakra, het derde oog, het centrum van de intuïtie, inzicht en innerlijke wijsheid. Het helder ‘zien’ is belangrijk voor dit chakra, daarom wordt het 6e chakra ook afgebeeld in een oogachtige vorm. De hypofyse is verbonden met onze spirituele ontwaking. Hoe opener het derde oog wordt, des te krachtiger merkbaar. Je ziet, voelt en weet wat de samenhang is van de dingen en bent je bewust van het grotere geheel. Niet alleen van de mensen, de aarde en het universum, maar ook van jezelf.  Jouw onzekerheden, oordelen en projecties, jouw krachten, gaven en talenten. Hierdoor verandert je perspectief op zaken, je doorziet de rollen die je aangenomen hebt en zo vergroot het je zelfreflectie.

Ben jij er klaar voor om jouw derde oog meer te openen? Schenk er dan meer aandacht aan, want zoals je weet ‘alles dat aandacht krijgt, groeit’. Mantrameditaties, mediteren met edelstenen en ook het liefdevol masseren van de plek tussen de ogen, boven de neusbrug met kleine cirkeltjes kunnen bijdragen aan het openen en versterken van het 6e chakra.

De tratak meditatie die je hieronder ziet helpt jou om jouw derde oog krachtiger te maken. Doe het net zo vaak als je prettig vindt. Veel plezier ermee!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Podcast

Komt binnenkort

 

LUISTER OP SPOTIFY →
LUISTER OP APPLE PODCAST →

Meld je vandaag aan

En ontvang de Body Mind Health inspiratiemail!

Lees ook…

Van burn-out naar leuk leven!

Van burn-out naar leuk leven!

Elk leven is anders. Elke burn-out ook. En dus ook de weg naar herstel: wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Maar er is altijd een weg...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?